Ellenois - february 2018

BookCellar och kaffe

En ny tradition har skapats. På grund av att jag börjar klockan 13:20 på fredagar så har jag gjort det till en ny tradition att gå upp tidigt och åka till min absoluta favoritbokhandel "BookCellar" som ligger ungefär 15 minuter bort från campus (inkl. gång och tåg). De öppnar klockan 10 på fredagar och då tar jag med mig min musikteoriläxa, min bok och mina hörlurar och beger mig dit. Där kollar jag - självklart - först igenom alla böcker de har (mest på unga vuxna-hyllan eftersom att deras utbud är helt fantastiskt) och sedan går jag till cafésidan av bokhandeln och beställer cappucino.
 
Detta har jag nu gjort varje fredag och när jag gjorde det denna fredagen sa mannen i kassan, "låt mig se om jag har listat ut det här nu, en stor cappucino med "whole milk" och en extra shot espresso?" jag kunde inte mer än att le, nicka och sträcka fram pengarna. Kul! Sedan sitter jag där i några timmar, gör läxor, läser och njuter av tanken att jag har ett så otroligt bra liv.
 
Såhär ser bokhandeln/caféet ut.
 
 
 
Ska försöka ta en närmre bild på själva bokhandeln nästa gång också, promise! Men åh, jag är så förälskad. Det är i ett så himla mysigt kvarter också (det "tyska" kvarteret i Chicago) och det känns som jag kan dö lycklig när jag är där.
 
 
Dessutom är de så otroligt inovativa och gör roliga saker som evenegemang, bjuder in författare, OCH, detta. 
Jag köpte en blind-date bok och fick till min stora glädje outlander! En lite skrämmande tjock bok, men som jag bara har hört bra saker om, kul! De som jobbar där är otroligt trevliga och pratsamma (när man väl pratar med dem alltså, de stör en inte medan man fikar/läser, pjuh!).
 
 
 
Såhär såg det ut för några veckor sedan då jag läste "den unga eliten" av Marie Lu som var helt otroligt bra! Gav den 5 stjärnor. Marie Lu är en av mina absoluta favortiförfattare!
 
 
Räknar alltid ner dagarna tills jag får sitta där igen med min kaffe och min bok. Det är verkligen en underbar tradition!
 
Måste även dela med mig av en bild från deras Instagram som var tagen i julas och jag blir helt till mig när jag ser den, helt otrolig!
(Instagram: @bookcellarchicago)
 
Adress: 4736 N Lincoln Ave, Chicago, IL 60625
 
Aaaaah, books! Speaking of, nu ska jag läsa harry potter 3 och äta brunch! :D
 
//Ellen ♥