Ellenois - august 2019

This is everything I didn't say.

Förra terminen var jag inte alls bra på att uppdatera bloggen. Jag känner att jag har fått ett nytt driv nu under sommaren där jag vill skapa och göra saker. Innan har det bara inneburit att skriva låtar, men nu vill jag skapa på alla möjliga olika sätt. Jag bloggar, skriver, håller på med min bullet journal, målar etc. etc. Skillnaden är att jag är bra på att skriva låtar. Det andra gör jag mest för att det är kul. Men här kommer i alla fall en liten recap av saker som hände i våras som jag inte har dokumenterat än.
 
 
1. Miami
Under mitt spring break mötte jag upp William i Miami, Florida, och vi spenderade 8 underbara dagar av värme, solbränna och god mat tillsammans. Det kändes så fantastiskt att vara på semester med William. Inga läxor, inga lektioner. Bara vi två, i åtta dagar. Vi var på Miami Beach, badade, åkte på sight-seeing, såg alligatorer i Everglades, upptäckte nya bokhandlar, åkte till Key West och snorklade (!!!), skaffade hennatatueringar och åt massvis med glass!
 
2. Requiem
Jag och min kör åkte till södra sidan av Chicago och uppträdde med Mozarts requiem i minne av alla offer i skjutningar i Chicago och runtom i världen. Det var väldigt mäktigt och det känns fantastiskt att ha varit med om det. Här är en inspelning på vårt (väldigt långa) uppträdande.
 
 
3. Alexander Hamilton!
Japp, jag fick chansen att se Hamilton på Broadway i Chicago. De delade ut gratis biljetter till de elever med bäst motivation till varför de ville gå och jag fick en av de 8 biljetterna som delades ut! Kan fortfarande inte förstå att jag är så lyckligt lottad. Var tårögd från början till slut och är fortfarande i förundran över Lin-Manuel Miranda som har lyckats sätta ihop en så fantastisk musikal. Hade egentligen planerat att göra ett helt inlägg om musikalen där jag pratar om mina favoritlåtar och dess mening och allt sånt där, men istället får jag bara sammanfatta det med att: den inspirerade mig. Mer än något annat har gjort innan.
 
Utöver det så gjorde jag allt det vanliga. Jag fikade, beundrade staden, uppträdde, skrev musik... listan är lång.
 
Och sen var det dags att åka hem. Jag tror att jag långsamt börjar förstå att min resa här börjar dra sig mot slutet, och det är väldigt jobbigt för mig att försöka vara okej med det. Hela det här äventyret har varit fantastisk, men med tanke på hur snabbt de senaste två åren har gått så kommer det säga vips och sen är det dags att åka hem igen... och inte komma tillbaka. 
 
Kan inte låta bli att tänka på låten "This" av Darius Rucker när jag tittar tillbaka på mina år här på North Park University, och även innan det när jag planerade att komma hit. Det var så många "trial and errors" och så många universitet jag ville gå på som jag var tvungen att släppa taget om, men om jag inte hade gått igenom det så hade jag aldrig kommit hit till North Park University, aldrig kunnat kalla Chicago mitt hem, och aldrig haft den här bloggen fylld med minnen från de bästa åren i mitt liv. Jag är så glad, och tacksam för allt jag har fått göra de senaste åren. Det var värt varje sekund.
 
 
//Ellen ♥