Ellenois - may 2018

Första uppträdandet på Student Recital!

Den 26:e mars stod det på mina papper att jag skulle uppträda under Student Recital. Student recital är en lektion vi musikelever har där alla uppträder med sitt instrument. Jag behövde inte göra det förra terminen eftersom att det var min första termin, men nu var det alltså dags för mig.
 
Vi har fått lära oss på en av våra lektioner hur man uppträder och gått över hur man går in på scenen och gör kontakt med publiken, bugar, nickar mot sin accompanist för att visa att man är redo, uppträder, bugar, hänivsar till och tackar sin accompanist och till sist, går av scenen. Dessutom måste vi vara finklädda och väl förberedda. 
 
Jag har kommit väldigt nära alla kompisar på musiklinjen och speciellt efter körturnén, men det är ändå fruktansvärt jobbigt att ställa sig där och uppträda framför 60-70 personer. Lagom nervöst! Jag studerar klassisk musik just nu vilket gjorde att jag uppträdde med en låt som heter "Non Giova Il Sospirar" och är en så bra italiensk låt som har varit väldigt rolig att sjunga.
 
Anledningen till att jag pluggar klassiskt just nu är för att North Park University lägger mest fokus på det klassiska vilket enligt mig känns väldigt naturligt då all musik vi har idag är grundad på det klassiska. I framtiden kanske jag tar mer lektioner med "contemporary music" (alltså nutida musik), men min röst har utvecklats så otroligt mycket av att vi har gått tillbaka till de grundläggande klassiska delarna att jag definitivt vill fortsätta med det en termin eller två till. 
 
Hur som helst, uppträdandet gick helt okej. Var otroligt nervös och det kändes som att hela jag skakade när jag gick upp på scenen men helt plötsligt var det över, jag bugade och hänvisade till min pianist och sen gick vi av scenen. Är minst sagt inte speciellt erfaren när det kommer till klassisk musik men det var otroligt roligt att uppträda och se hur jag har utvecklats från min allra första lektion i Augusti. Nu behöver jag inte uppträda igen förrän nästa termin. Pjuh!
 
Såhär såg jag ut:
 
 
 
 
Harlem i min klass tog några kort och la ut på story, så här kommer en bild på det.
 
Kram kram!
//Ellen ♥