Ellenois - february 2020

De sista tre veckorna av min sista hösttermin på NPU

Hej!
Jag hade tänkt att blogga lite, och såg att jag hade påbörjat detta inlägg som ligger kvar i utkastet, så jag avslutar det först och fortsätter sen med det inlägg jag ville skriva idag. Det här är ungefär de 3 sista veckorna av min sista hösttermin på North Park. 
 
Jag piercade äntligen örat. Har velat ha en industrial så länge och nu äntligen så sitter den på plats. Ont gör den och infekterad har den blivit, men är fortfarande så nöjd.
 
 
Jag gick på fest och hade så otroligt kul. Är så tacksam för mina fantastiska kompisar
 
 
Jag och Emily gick och såg Frozen 2. Den var jättebra! Jag grät väldigt mycket och lyssnar fortfarande på soundtracket. Tyckte om den mer än den första faktiskt! Två tummar upp.
 

 
Jag och Lisa dekorerade vår julgran tillsammans.
 

Jag gick på Thanksgivingslov och invigde lovet med att åka till Wicker Park där jag satte mig på ett av mina nya favoritcaféer "electric mud". Fantastiskt kaffe och jätteskön stämning.
 
 
Jag blev inbjuden till min kompis Sarah att fira thanksgiving med henne och hennes familj och jag hade det jättetrevligt verkligen. Sarah är så full av kärlek och har en otroligt stark personlighet som jag tycker är så rolig. Vi har alltid kul med varandra och hennes givmildhet är något jag ser upp till.
 
 
 
Och dagen efter det blev jag inbjuden till min Professor Tropp's hem för att fira thanksgiving där. Dr. Tropp bjöd in elever som inte hade någonstans att vara på Thanksgiving, vare sig det var om vi var internationella, inte kunde flyga hem under lovet eller bara behövde någonstans att vara. Det var en fantastisk kväll och jag kommer för alltid kolla tillbaka på den dagen med en sån otroligt glädje. Efter att ha ätit mat satte vi oss i vardagsrummet och kollade på en gammal film som tydligen var en av Dr. Tropp's favoriter. Vissa satt och spelade UNO och allt kändes så himla rätt. Jag vet inte när jag senast kände den känslan.
 
Här är en väldigt suddig bild på mig och min kompis Harlem. Harlem och jag har kommit varandra väldigt nära under den här terminen och jag är så lyckligt lottad att ha henne som vän. Hon är en helt fantastisk person.
 
Under thanksgivinglovet hängde jag även lite med min kompis Grace! Det var väldigt kul.
 
Jag, Grace och Emily åkte ner downtown och lyssnade på jullåtar vid the bean. Downtown är verkligen fantastiskt under julen
 
Jag sjöng på luciafirandet på North Park i år igen! Har ingen bild på det, men här är luciatåget som kommer efter!
 
Jag och Lisa åkte till vårt favoritpizzaställe i Chicago sista gången innan hon tog examen :(
 
Jag åkte till ett mysigt café i Wicker Park igen. Den här gången till The Den Theatre. Mycket trevlig stämning och ett bra ställe att få tankarna att sluta gå i högvarv.
 
Jag hade min allra sista julkonsert! :( :( :( :(
Mina bästa kompisar. Åh.
 
Vi har en klubb här på skolan för HBTQ+ personer som heter Queers & Allies. Varje höst har de en julavslutning och jag och min kompis Emily bestämde oss för att joina. Det var så roligt. De hade pyntat jättefint och vi sjöng jullåtar som hade ordet "gay" i sig. Fantastiskt lyckad dag.
 
 
 Jag och Caroline gick och fikade på ett café här i närheten som heter Outdoor café. Vi pratade om känslor och ångest. Alltid lika jobbigt. Alltid lika skönt efteråt.
 
På en av de kallaste dagarna på året så åkte jag, Caroline och Harlem och åt glass. Fantastiskt bra val om jag får säga det själv.
 
 
Sista dagen på terminen åkte jag till Toni's Patisserie som ligger downtown. Jag tog dagens soppa, fransk löksoppa(!) och en cappucino. Jag kollade på Musse Pigg-versionen av En Julsaga och njöt av de sista timmarna i staden som känns som hemma. 
 
Vill även ta med denna fina bild från när jag gick runt på campus halv 1 på natten med en påse frysta IKEA-köttbullar i handen. Jag var på väg hem till Tim för att träffa några kompisar från kören och vi åt upp de sista köttbullarna med händerna och kollade avatar. 
 
Lisa tog examen och jag grät. Vi i kören sjunger för de som tar examen och det var så otroligt känslosamt att se Lisa som verkligen har varit med mig sen dag 1 här i Chicago. Jag saknar henne så mycket.
 
Sedan blev det lördag och jag åkte hem. Åkte med samma flyg som Kristin och en annan svensk och vi hade så roligt på flygplatsen. Kristin visade stolt upp sin Phi Alpha Theta som delas ut till de historieelever med högsta betyg. Grattis grattis Kristin!
 
När vi hoppade av flyget från Chicago till Stockholm mådde jag så dåligt. Hade inte rört mig någonting, åt knappt någon mat och kunde inte sova. Det första Kristin sa till mig var "Men Ellen, du ser helt grå ut". Vi satte oss på Joe and The Juice och jag fick i mig lite mat och juice och somnade på soffan. Såhär såg jag ut ↓
 
Och sen var jag hemma. Och nu är jag tillbaka. Tiden går för snabbt.
 
//Ellen ♥