Ellenois - april 2019

Winter One Acts 2019

I början av terminen bestämde jag mig för att gå utanför min comfort zone och vara med i årets Winter One Acts på skolan. Detta är en teaterproduktion de gör varje vårtermin som är helt elevdriven. Regissörerna, skådespelarna, teknikerna och alla backstage är alltså elever, och tillsammans skapas 4 10-15 minuters teaterpjäser. Min kompis Mallory skrev en musikal det här året och hon frågade mig om jag ville vara med. Tack gode gud att jag svarade ja! Jag var med i ensembeln + en liten roll som Prinsessan Zelda! Min allra första roll :D
 
Under hela första delen av vårterminen hade jag repititioner och veckan innan mitt spring break hade vi 5 föreställningar som alla var fullsatta och vi fick så mycket bra kritik.
 
Jag var med i Mallory's musikal "Blario & Bluigi" som var en parodi på Mario-spelen där Prinsessan Bleach (Peach) är trött på att alltid få sitta i Blowsers (Bowser) torn medan den egocentriske Blario (Mario) får göra allt kul och sen får all ära. Musikalen drar verkligen ut på alla karaktärernas stereotyper och med hjälp av lite motivering från Prinsessan Zelda (Som spelades av mig) så inser Prinsessan Bleach att hon kan rädda dagen själv! 
 
Mallory är verkligen helt fantastisk. Jag förstår inte hur hon fick ihop alla låtar så bra och samtidigt skapade en underhållande dialog. Det finns flera "running jokes" i musikalen och publiken verkligen älskade det! Jag hoppas jag kan jobba med henne flera gånger. 
 
Här är några bilder från showen och efteråt.
 
Scen 1: Blario sjunger om hur fantastisk han är och att han är oövervinnerlig... nästan! Det enda han är rädd för är laser. Bluigi får inte stå med honom på lådan.
 
Scen 2: Prinsessan Bleach sjunger om hur orättvist det är att hon aldrig får göra något roligt i mario-spelen.
 
Scen 3: Zelda hjälper Bleach att inse att hon kan "fight her own fights" och att hon inte behöver vänta på att en man ska rädda henne. 
 
Scen 4: På vägen till Blowsers slott stöter Blario & Bluigi på Bla-wario och Bla-waluigi som vill fightas. Blario och Bluigi winner lätt fighten.
 
Scen 5: Framme i Blowsers slott tar Blowser fram sitt hemliga vapen... LASER! Blario bryter ihop och ger upp och Bluigi får trösta honom som vanligt.
 
Scen 6: MEN DÅ kommer Bleach fram med sin spegel som får lasern att studsa tillbaka på Blowser! Prinsessan Bleach räddar dagen!!
 
 
Scen 7: Prinsessan Bleach har räddat dagen och håller i ett tal om att hon inte behöver någon som räddar henne när hon kan ta hand om det själv. Alla är glada... förutom Blario.
 
 
Och här är lite bilder från efteråt:
 
Här är Mallory med sina toadspeople!
 
Hela B&B-casten!
 
En mycket förvirrande bild.
 
Och tillslut. Princess power!! Ingrid var helt fantastisk som Princess Bleach!
 
 
Jag är så redo för att vara med nästa år igen och då ska jag göra en audition för en större roll. Nu när jag har doppat tårna i vattnet vill jag hoppa i hela jag. Att vara med i en musikal har varit helt fantastiskt och jag antar att poängen med det här inlägget är att motivera till att göra saker som är utanför er comfort zone. Ni kommer inte ångra er.
 
//Ellen ♥